Разкриват сложния план за световно господство на ислямска държава

Британският вестник The Guardian, получи изтекъл документ на терористичната групировка ИД, показващ че джихадистите са предприели първите стъпки за създаване на държава и за администриране на териториите, които съставляват халифата, който искат да се разпространи по целия свят.

Документът от 24 страници, е озаглавен "Принципи на управление на ислямската държава" и неговото авторство се приписва на египтянин на име Абу Абдалахда. Текстът предлага широк поглед върху визията на джихадистката група и дава указания за области като образование, природни ресурси, промишленост, дипломация, пропаганда и армия, съобщава вестникът.

Този план на терористичната група е изтекла от бизнесмен от територията, контролирана от ИД, който го предоставя на Аймен ал-Тамими, изследовател в Кардиф (Великобритания), който през последната година е събрал най-пълния регистър с документи на джихадистите.
Докладът, с безпрецедентно ниво на сложност, предлага единствена идентичност за всички бойци от терористичната група, за да се обединят чужди и местни. В документа се посочва, че тъй като бойците в техните редици са от различни страни, универсалният език, който трябва да се използва, е арабският.
Текстът призовава за създаването на "местни военни заводи и за производство на храни" и "изолирани безопасни зони", за да се отговори на местните потребности за самодостатъчност по отношение на доставките.
Военната администрация. Текстът описва подробно как ИД планира да изгради отделни тренировъчни лагери за редовни войници и за ветерани и отдел за управление на военни лагери. Те ще получат "подробни коментари по технологиите" на врага.

Индоктриниране на децата. Според документа, децата трябва да бъдат обучени как да носят леко въоръжение. Докладът разкрива за първи път, че терористичната група винаги е имала намерение да образова децата в областта на изкуството на войната, а тези, които се открояват измежду тях ще бъдат "избирани за мисии по сигурността", включително контролни постове и патрули.

В заключение вестникът пише: "Освен армия от кръвожадни и ирационални фанатици, ИД е политическа организация, която дълбоко пресмята и има изключително сложна и добре планирана инфраструктура" .

Станете почитател на Класа