Арестувани са трима терористи ?

Слухът за ареста на третия атентатор от брюкселското летище "Завентем" не е окончателно потвърден. 

Противоречивите информации се появиха във връзка със заподозряно лице с име Наджим Лашрауи. Белгийските медии първоначално съобщиха, че заподозреният е бил заловен, но местната полиция отрече.

Медиите по-рано съобщиха, че третият атентатор, заподозрян за извършването на кървавите атентати в Брюксел във вторник, е бил арестуван в град Андерлехт и че името му е Наджим Лашрауи. Той и двамата братя Халид и Брахим Бакрауи са индентифицирани като извършителите на самоубийствените атентати на летището в Брюксел.

По-късно бе съобщено, че е задържан друг човек, който по грешка бил идентифициран за издирвания Наджим Лашрауи.

Всичките се позоваваха на белгийското издание "Дение Йор". Според информацията извършителят на атентата на аерогарата е бил арестуван в северния брюкселски квартал Андерлехт, обитаван от имигранти от Азия и Африка. По-късно друга медия от западноевропейската държава – "Либр Белжик" отрече данните за задържането на Лахрауи. Според вестника, който цитира представител на властите, при операцията на полицията в Брюксел има задържан, но това не е турчинът. Очаква се ръководството на полицията в Белгия да даде пресконференция, информира Би Би Си. Два атентата бяха извършени на 22 март 2016 г. в Брюксел. При взривове на аерогарата "Завентем" и на станция на метрото "Маалбек" загинаха над 30 души, а още около 250 пострадаха. ИД пое отговорността за нападенията.

Слух за ареста на третия атентатор от брюкселското летище "Завентем" се появи в медиите. Първоначално няколко световни агенции обявиха за задържането на издирвания Наджим Лахрауи. Всичките се позоваваха на белгийското издание "Дение Йор". Според информацията извършителят на атентата на аерогарата е бил арестуван в северния брюкселски квартал Андерлехт, обитаван от имигранти от Азия и Африка. По-късно друга медия от западноевропейската държава – "Либр Белжик" отрече данните за задържането на Лахрауи. Според вестника, който цитира представител на властите, при операцията на полицията в Брюксел има задържан, но това не е турчинът. Очаква се ръководството на полицията в Белгия да даде пресконференция, информира Би Би Си. Два атентата бяха извършени на 22 март 2016 г. в Брюксел. При взривове на аерогарата "Завентем" и на станция на метрото "Маалбек" загинаха над 30 души, а още около 250 пострадаха. ИД пое отговорността за нападенията.

Станете почитател на Класа