Какво разкриха електронните съобщения Хилъри Клинтън?

Хилъри Клинтън е фаворит кандидат на демократите в президентската надпревара в САЩ, но успехът й е помрачен от скандала с имейлите. През март 2015 г. стана ясно, че Клинтън е използвал частен имейл акаунт през годините начело на Държавния департамент, практика, която се счита за нарушение на политиката на Държавния департамент.

Според електронно писмо, изпратено до Клинтън през 2012 г. от президента на компанията Google Ideas Джаред Коен, компанията се интересува да примами представители на властта в Сирия да се присъединят към опозицията. В писмото си Коен също така отбелязва, че Ал Джазира помага на компанията в тази мисия.

След френската и британската намеса в Либия, Париж и Лондон се стремили да контролират петролния сектор на страната.Това разкрива имейл, изпратен до Клинтън от семеен приятел, Сидни Блументал. Според тази информация, Франция натиска новото правителство на Либия френските компании да получат изключителни права за до 35% от петролната индустрия на страната.

В друг имейл, получен от Клинтън се заявява, че правителството на САЩ поискало от вестник "Вашингтон пост", да измени една статия за сътрудничество между САЩ и турското разузнаване в борбата срещу кюрдските бунтовници.

Хилъри Клинтън не е много опитна в използването на електронни устройства. Нейната кореспонденция показва, че бившият държавен секретар се нуждае от помощ, за да изпрати факс, за презареждане на IPAD или търсене на безжични мрежи.

Станете почитател на Класа