Bitcoin удари 3-годишен рекорд

В петък, Bitcoin се търгуваше на рекордните 1219,24, според сайта Xe.com, който проследява Bitcoin и други курсове. Най-високото ниво за всички времена е $ 1,230.68, достигнато на 4 декември 2013 г., пак според Xe.com.

Покачването на цифровата валута дойде на фона на спекулациите, че Комисията на САЩ за ценните книжа и борсите (SEC) се очаква да одобри създаването на първия Bitcoin борсово търгуван фонд, съобщи Ройтерс.

SEC е настроена да реши до 11 март одобрението на заявка за борсово търгуван фонд (ETF), подадена преди почти четири години от Камерън и Тайлър Уинкълвос. ETF са инвестиционни фондове, търгувани на фондовите борси, които включват активи като акции или облигации. От 2008 г., създаване на активно управлявани ETFs е разрешено от SEC.
"Ако заявката бъде одобрена, със сигурност ще даде драматичен тласък на Bitcoin", заяви пред Ройтерс Чарлз Хайтер, главен изпълнителен директор на фирма Cryptocomparе.

Тригодишният рекорд идва също след лабилния старт на годината, когато Bitcoin нарасна с 20 на сто поради интерес за купуване от Китай, след което намаляла с 35% на фона на опасенията, че Пекин ще прекрати вътрешната търговия и обмен на Bitcoin.

Станете почитател на Класа