Говорителят на американския президент прегледа телефоните на служители на Белия дом

Президентският говорител, Шон Спайсър, е извършил проверки на телефоните на няколко служители на Белия дом, за да види дали те са свързани с някои медии и виновни за изтичане на класифицирана информация, съобщава Политико. Спайсър оправдава тези мерки като част от усилията да се предотврати по-нататъшно изтичане на информация и да се намерят хората, които вече са го правили.

Миналата седмица Спайсър покани в кабинета си служители от източното крило на президентството и обяви, че употребата на приложения за криптирани съобщения, като Signal или Confice, е нарушение на Закона за федералните анотации от 1950 г. информират източници на Политико. Тогава Спайсър поискал телефоните им - частни и служебни - за да се убеди, чене използват тези приложения, нито общуват частно с журналисти.

В допълнение, той помоли присъстващите не информират медиите за срещата и усилията да се спре изтичането на информация, според източника. В допълнение, "Политико", казва че Спайсър се е консултирал с адвоката на Белия дом, Доналд МакГан, преди да вземе такива мерки и бил придружен от други специалисти по правни въпроси по време на срещата със служителите.

Администрацията на Тръмп търси начини за справяне с непозволеното разкриване на поверителна информация, чиито автори президентът обеща да накаже, като ги накара "да платят много висока цена."

Станете почитател на Класа