Карибска островна страна е крепост на Ислямска държава

Властите в Тринидад и Тобаго са загрижени, че в последните години, повече от 125 от техните 1,300,000 жители са пътували до Ирак и Сирия, за да се присъединят към редиците на ислямската държава, в сравнение с 250 от приблизително 325 милиона американци, присъединили се към екстремистите или опитали се да пътуват до Сирия през 2015 г., според доклад на Комитета за национална сигурност на Камарата на представителите на САЩ .

Това покачване на радикалния ислямизъм е превърнало тази карибски държава в най-големият на глава от населението източник на набиране на джихадисти в западното полукълбо, според "Ню статии в Йорк Таймс.

Поради това, Тринидад и Тобаго предложи законодателство за спиране на потока на финансиране за радикални ислямисти в чужбина и наказателни санкции, за осигуряващите финансирането. „Страната строго следи парите, които могат да бъдат използвани в терористични дейности", призна министърът на Националната сигурност, Едмънд Дилън.

В същото време, висшите служители в САЩ са загрижени, че толкова близо до техните граници съществува място подходящо за екстремисти и се страхуват, че някои бойци, завръщащи се от Близкия изток, ще атакуват дипломатически или петролните инсталации на САЩ или ще се преместят на американска земя.

Станете почитател на Класа