Льо Пен: "Не виждам основателна причина за Студена война"

Кандидатът за президент на Националния фронт във Франция, Марин Льо Пен, е дала ексклузивно интервю за RT, в което е коментирала отношения между Москва и Вашингтон, антируските санкции и изборите във Франция.

Френската политичка е подчертала необходимостта да се установи сътрудничество между Франция и Русия в областта на културата и търговията, както и "стратегическо партньорство" в други области: по-специално, в енергетиката и борбата срещу тероризма.

Льо Пен смята, че Франция "не трябва да се ограничава в развитието на отношенията с Русия и е необходимо да се вдигнат санкциите, които са били наложени от Европейския съюз".

"Не виждам основателна причина да се върши студена война по един или друг начин", обясни политичката, която смята, че Русия, подобно на САЩ, е "велика сила", а за Франция е важно "изграждане на балансирани отношения с двете страни." "Мисля, че с Владимир Путин и Доналд Тръмп можем да го направим", каза Льо Пен.

"Необходимо е да се сложи край на политиката на двойни стандарти, която създава усещане за несправедливост не само сред руснаците, но и в много други народи по света."

Станете почитател на Класа