Репортер на "Вашингтон пост" се извини на Тръмп за заблуждаваща снимка

Репортер на "Вашингтон пост" публично се извини на американския президент Доналд Тръмп за публикуване на заблуждаваща снимка от последния му митинг. Президентът предложи освобождаването на журналиста Дейв Вайгел за разпространението на "фалшиви новини".

Става дума за снимка от митинг в Пенсакола, Флорида, където Тръмп изнесе реч. Снимката показва почти празна аудитория, тъй като е била направена преди началото на събитието. Вейджел пусна в Туитър снимката след края на митинга, обвинявайки в лъжа Тръмп, който обяви, че е говолил в "изпълнена до предела зала".

Митингът обаче наистина препълни залата, както се вижда от снимките, споделяни от президента, с които той започва директна атака срещу репортера и американските медии.

При реакцията на Тръмп, Вейгел приписа грешката си на "объркване" и каза, че всичко, което той казва в Twitter, е шега. "Беше лош туит в личния ми акаунт, а не публикация за Вашингтон пост, аз го елиминирах след 20 минути", добави той.

Президентът обаче по-късно поиска уволнението на журналиста, като твърди, че той предварително е знаел, че информацията, която разпространява, е била невярна.

Станете почитател на Класа