Apple представи нови услуги в холивудски стил

На 25 март Apple проведе голямо събитие в централата си в Купертино (Калифорния, САЩ), на което представи поредица от нови услуги, с които навлиза на нетрадиционни за технологичната компания пазари.


Компанията, основана от Стив Джобс, представи нова кредитна карта, наречена Apple Card, новата новинарската услуга News +, видеоигра Arcade и абонаментните телевизионни канали TV и TV +.


Компанията е представила нещо подобно на "Netflix news", базирано на приложението Apple News, което според предишни съобщения предоставя на потребителите неограничено количество материали от повече от 300 списания и известни издания като The Wall. Street Journal и Los Angeles Times.


Услугата вече е на разположение в САЩ. и Канада срещу месечна вноска от $ 9.99, което включва възможността за споделяне на абонамента с други членове на семейството. Според Apple конфиденциалността на потребителя ще бъде гарантирана, тъй като нито един рекламодател не може да следи какво се чете.


От средата на тази година, потребителите на устройства Apple, които живеят в САЩ могат да кандидатстват за получаване на виртуална кредитна карта, която тази компания пуска с подкрепата на банка Goldman Sachs. След като бъде одобрена, картата ще бъде свързана с акаунта на Apple Pay на потребителя и може да се използва за извършване на всички плащания, за които се приема MasterCard.


Картата, на която липсва номер на защита и код (CVV), ще генерира между 1% и 3% възвръщаемост ("cashback") и ще бъде запазена в приложението Wallet, което ще направи възможно преглед на извлеченията по сметката и историята на транзакциите. и ще предостави на потребителя функция за финансова помощ.


Apple също стартира, чрез абонамент, услугата за видео игри Arcade, с която възнамерява да навлезе в нетрадиционна област в партньорство с компании като Disney, Konami, SEGA и LEGO.


Услугата ще бъде пусната в App Store през септември и октомври в повече от 150 страни. Абонаментът, чиято цена все още не е известна, първоначално ще предостави на потребителите повече от 100 ексклузивни игри за iOS, които могат да се играят на iPhone, iPad, Apple TV и Mac.


Apple обяви актуализацията на своето телевизионно приложение, в което скоро ще се появят нови раздели за достъп до филми, спортни програми, телевизионни предавания и детско съдържание. ТВ канали, ще позволи препродаването на абонаменти за канали като Showtime, MTV Hits или HBO, чието програмиране може да се гледа, без да се напуска приложението.

Станете почитател на Класа