Роджър Уотърс за неуспешния опит за преврат във Венецуела

Роджърс Уотърс, съосновател и бивш лидер на групата Pink Floyd, публикува в Twitter нов клип в подкрепа на правителството на Мадуро след "неуспешния преврат, който САЩ се опитаха да извършат във Венецуела".


В този графичен документ, който той публикува по повод концерта „За правото да живеем в мир", организиран на 24 март в центъра на Сантяго де Чили, той определя Венецуела като „социалистическа и суверенна демокрация", където противникът й Хуан Гуайдо не страда от никакви репресии.


Рок легендата каза, че Мадуро позволява на опозиционния венецуелски лидер да "ходи свободно".


"Нима този „безмилостен диктатор" Мадуро, го постави до стената и го разстреля? Очевидно не! Гуайдо може да си бъде побойник на улицата или каквото там правеше, преди да се самообяви за временен президент на Венецуела, защото Мадуро, му позволява да ходи свободно", каза музикантът.


И накрая, бившият член на Pink Floyd заключва: "Ние сме силни, много сме и ще спечелим тази битка".


Не за първи път Роджър Уотърс критикува опозицията на Венецуела и външните сили, които я подкрепят. През февруари той вече коментира, че концертът "Венецуела Aid Live" за набиране на "хуманитарна помощ" няма нищо общо с "нуждите на венецуелския народ".

Станете почитател на Класа