Тропическата депресия край Бахамските острови се превръща в тропическата буря Умберто

Националният център за урагани обяви, че деветте тропически депресии, образувани близо до Бахамските острови, се превръщат в тропическа буря, която е наречена Умберто. Това е осмата в сезона на ураганите в западната част на Атлантическия океан и се движи на северозапад със скорост 9 километра в час.


Според анализираните данни бурята е образувана на север от Насау и според прогнозите, ще остане в морето. Беше съобщено, че натрупва максимално устойчиви ветрове от 64 километра в час и е на около 200 километра източно-югоизточно от островите Голям Абако.


За тази събота в северозападната част на островната страна се очакват ветрове, силна тропическа буря и силни дъждове, но не толкова значителни, колкото тези, при преминаването на урагана Дориан.


Освен това валежи и наводнения се прогнозират в крайбрежните участъци на източна Флорида, Джорджия и Южна Каролина в САЩ.


Островите Абако бяха особено поразени по-рано този месец от урагана Дориан, който събори много къщи там, разруши кораби и преобърна превозни средства по улиците.


Потвърденият брой на смъртните случаи от урагана Дориан на Бахамските острови остава 50 от началото на тази седмица. Много други обаче се считат за изчезнали.

Станете почитател на Класа