Ким Чен Ун в ново писмо е поканил Тръмп в Пхенян

Ким Чен Ун е поканил президента на САЩ Доналд Тръмп да посети Пхенян, в писмо, изпратено в края на август, съобщава Reuters, позовавайки се на южнокорейския вестник Джонгонг Илбо.


Във второто писмо, което Ким изпратил на Тръмп миналия месец, според източниците на Джоонганг Илбо, севернокорейският лидер говори за готовността си да се срещне с президента на САЩ в поредна среща на върха.


Белият дом, Държавният департамент на САЩ и севернокорейската мисия в Организацията на обединените нации не отговориха веднага на исканията за коментар.


Тръмп и Ким са се срещали три пъти от юни миналата година, за да обсъдят начини за разрешаване на кризата около ядрените и ракетните програми на Северна Корея, но напредъкът е ограничен.


Междувременно първият заместник-министър на външните работи на Северна Корея Чо Сон-уй предупреди на 31 август, че очакванията за преговори със САЩ избледняват, след като държавният секретар на американската страна Майк Помпео нарече поведението на Пхенян „нечестно".


Чое Сон-уй призова Вашингтон да не изпитва търпението на азиатската страна, твърдейки, че "безмислените коментари на Помпео затрудняват възобновяването на преговорите между двете страни ".

Станете почитател на Класа