Разкриха самоличността на най-големия сериен убиец в Южна Корея, но няма да го съдят

Южнокорейската полиция заяви в сряда, че е разкрила самоличността на мъж на 50 години като основен заподозрян за най-лошия случай на серийно убийство в историята на азиатската държава, останало нерешено почти три десетилетия, съобщава агенцията Йонхап.


Разследващите смятат, че индивидът е участвал в смъртта на поне една от десетте жени, изнасилени и брутално убивани между 1986 и 1991 г., в селата в района на Хвасон - град, разположен на юг от Сеул. Институтът по криминалистика на провинция Кьонги открил, че ДНК, събрана от бельото на жертвата, съвпада с тази на мъжа, чиято самоличност не е публично разкрита.


Според южнокорейската агенция, въпреки че заподозреният вече е идентифициран, той няма да бъде наказан във връзка с този случай, тъй като давността за престъплението е изтекла през април 2006 г. В момента той е в затвора за подобно престъпление.


Полицията мобилизира рекордните 2 милиона агенти, за да изясни случая, който през 2003 г. беше изведен на големия екран с популярния филм „Спомени за убийство". Полицията също така заяви, че ще продължи разследването си, за да установи дали заподозреният е виновен за смъртта на останалите девет жени, като скоро ще даде пресконференция, за да предостави нови подробности по случая.

Станете почитател на Класа