Тръмп: Иран никога няма да разполага с ядрено оръжие!

Върховният представител по въпросите на външната политика и сигурността на ЕС Жозеп Борел изрази дълбоко съжаление от последните изявления на иранските власти

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп заяви, че Иран никога няма да разполага с ядрено оръжие, визирайки заплахата на Техеран, че ще се оттегли напълно от ангажиментите си по ядреното споразумение, предава БНР.

"ИРАН НИКОГА НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!", написа Тръмп с главни букви в Туитър.

По-рано външното министерство на Иран разкри, че Техеран ще направи още една стъпка назад по отношение на изпълнението на ядреното споразумение от 2015 година, но отбеляза, че ще продължава да си сътрудничи с Международната агенция за атомна енергия (МААЕ). Решението на Иран беше взето след въздушната атака на САЩ, при която в петък беше убит иранския генерал Касем Сулеймани.

Ходът на Иран накара Германия, Франция и Обединеното кралство да призоват Техеран да се въздържа от действия, "които не са в съответствие с ядрената сделка".

Върховният представител по въпросите на външната политика и сигурността на ЕС Жозеп Борел изрази в Туитър дълбоко съжаление от последните изявления на Иран, според които страната прекратява ангажиментите си по ядреното споразумение.

"Както винаги, разчитаме на проверката на Международната агенция за ядрена енергия", добави Борел.

 

 

 

Станете почитател на Класа