Adidas, Ford и HP се присъединяват към бойкота срещу Facebook и изтеглят рекламите си

Компаниите Adidas, Ford и Hewlett-Packard (HP) обявиха в понеделник, че ще изтеглят рекламите си от Facebook като част от кампанията # StopHate4Profit, организирана миналата седмица от различни групи за граждански права, съобщава Reuters.


Германският гигант за спортно облекло Adidas и неговото дъщерно дружество Reebok заявиха, че ще преустановят рекламата си във Facebook и Instagram в световен мащаб през целия юли.


Междувременно Ford, вторият автомобилен производител в САЩ, заяви, че ще спре рекламите си на всички американски платформи за социални медии през следващите 30 дни, като добави, че ще оцени разходите и в други региони.


От своя страна производителят на компютри HP съобщи, че ще спре рекламата си във Facebook в Съединените щати, докато тази социална мрежа не въведе по-силни мерки за защита срещу съмнително съдържание. Той добави, че "преглежда стратегията си за социални медии на всички пазари и платформи".


Преди това компаниите Unilever - собственик на марки като Dove, Ben & Jerry's и Hellmann's, Coca-Cola и Starbucks, наред с други, се присъединиха към бойкота, въпреки факта, че основателят и изпълнителен директор на Facebook Марк Цукърбърг обяви няколко стъпки, които социалната мрежа ще предприеме за борба с речта на омразата преди президентските избори 2020 г.


В очевидно признание за критиката, социалната мрежа обеща да маркира публикации от политици, които нарушават политиките на компанията. Тя също така ще затегне правилата си по отношение на речта на омразата в платените реклами.

Станете почитател на Класа