Ще помете ли "заговорът на генералите" прогнилата власт на либералите?

Ще помете ли "заговорът на генералите" прогнилата власт на либералите?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.05.2021
  • Share:

Във Франция се разгаря скандал, значението и дълбочината на който все още малко се осъзнава.

 

На 12.05.2021 г. на френските военни им кипна от това, което става в страната, в резултат на което се появи един меморандум под формата на отворено писмо. Писмото бе поместено в незначително по аудиторията си вътрешно-армейско „вестниче“ и бе адресирано до управляващите власти. Съдейки по всичко, неговите автори съвсем не са разчитали на такова цунами, което се развихри след това във френското общество. Причината беше, че това смело изявление беше „изровено“ и препечатано от някакво местно вестниче средна ръка, след което го препечатаха всички водещи медии, а това взриви френското общество. В обръщението се казваше, че във Франция вече се води расова гражданска война и „ние“ (французите) я губим. „Цели градски агломерации вече са недостъпни за полицията, а законите на Франция не действат в тях. Полицията рядко е способна да проникне там и то с невинаги удачни акции на специалните части. Ние призоваваме в тези райони да бъдат въведени войски, иначе ще бъде късно“.

 

Ще помете ли "заговорът на генералите" прогнилата власт на либералите?

Еманюел Макрон и бившият началник на Генералния щаб на френските въоръжени сили генерал Пиер дьо Вилие, подал оставка през 2017 г. поради разногласия с френския президент Снимка: REA

 

 

Какво се случи след това? Започнаха да заплашват авторите на писмото с всевъзможни санкции, стигащи до пълно отнемане на военните им звания и военния им статут като цяло. Мнозина се опълчиха срещу тях, включително на ниво началник щаба на френските въоръжени сили, генерал Франсоа Лекуентре, който в интервю за вестник "Паризиен" ги заплаши с всевъзможни наказания. Натиск и стонове идваха от всички посоки, като се започне от правителствените структури и се стигне до всевъзможни НПО-та. Но това все още беше цвете. Шок за управляващия елит предизвика фактът,, че според анкета направена от френски социолози, повече от 70% от населението подкрепя военните, а да се използват войски в неблагополучните райони без санкции на правителството биха подкрепили 45% от французите. 45%! 45%-фактически са за военен преврат! Скандалът започна да се разраства и ето, че вече и френските военнослужещи на действителна военна служба написаха открито писмо до властите в републиката, в което изразиха своята подкрепа към обръщението на генералите в оставка, които предупредиха за заплахата от разпад на сраната.

 

Писмото бе публикувано от списание Valeurs actuelles. Сред подписалите го бяха генерали от сухопътните и въздушните войски, имаше и адмирали и повече от 2000 военни на действителна служба! Обръщението на действащите военни беше още по-твърдо по съдържание, отколкото това на генералите в оставка. Те заявиха, че са съгласни с тезите на своите колеги в оставка, на своите „старейшини“, и че Франция е заплашена от смъртна опасност. Съгласни са с това, че над страната е надвиснала заплаха от расова гражданска война и че трябва да се действа. Но те излязоха с още по-радикални позиции. Интересен момент е, че в медиите, даже и в руските, някак си бяха замазани тези послания, отправени с „болка в душата“. Изтъкваха се някои незначителни тези, а главните се пропускаха. Нещо повече, имаше даже различни преводи на „второто писмо“, които бяха далече от първоизточника. Като че ли, тях ги вмъкваха специално, с цел да омекотят отзвука. Почеркът е познат и по-нататък ще стане ясно на кого е той. Ще цитирам част от текста, чийто превод е направен от независим преводач, за да премахна пропуските в другите преводи и да изложа централното послание на френските военни на действителна служба:

 

Ако ние споделяме произхода на тези опасности, като ислямизъм, имиграция и ултралеви либерали, то те представляват първоначалните, елементарни симптоми на много по-дълбокото зло, с което трябва да се борим, ако искаме Франция да оцелее. Не е ли наивно да молим политическата класа, която сама инжектира тази отрова, да намери противоотрова за нея? Мнозинството от политическата класа в страната ни беше развратена от големите финанси, които държат в ръцете си властта на фондовата борса и контрола върху медиите. Елитът, който решава кой да бъде избран и кой не.  Елитът, опиращ се на всевъзможни групи за влияние, като Билдербергският клуб, Световният икономически форум в Давос, еврейското лоби от „антидифамационната лига (ADL)“ и масонските братства. Нашата политическа класа съществува само за това, за да се подчинява на диктата на тези, които владеят властта, тоест на глобалните финанси.

 

Това подчинение е натрапено в частност от Европейския съюз и неговите повече от 25 000 административни служители, които не са избрани от никого. Когато става дума за имиграция, дезинтеграция на нацията, увеличаване на броя на имигрантските анклави, насилие и ръста на расовите конфликти, политическата класа, която е на кормилото, следва само тази пътна карта, която му диктуват. Това се прави, само за да бъде окончателно унищожена Франция, като древна нация, представляваща препятствие на пътя на Глобалния ред. Най-голяма от всичко е смъртната заплаха за Франция от нищо необуздания либерализъм“.

 

Ако с това писмо военните се обръщат към властта, то те вече показват, че с управляващата върхушка няма за какво да се говори. В писмото много точно са изложени глобалистките тенденции, обхванали повече от половината свят, включително и Франция. Обозначени са групите за влияние и е разкрита същността на Европейския съюз като проводник на глобализацията. Подписалите обръщението, като човешки материал са се групирали около някакво все още неразбито цивилизационно ядро във вътрешността на френската държавност. Французите от всички слоеве на обществото откликнаха на този меморандум. Между тях има много здрави сили и случващото се само способства за тяхната самоидентификация, нарастване и обединяване. Още не е избледнял споменът в паметта как през пролетта на 2013 г. милиони хора излязоха на улицата, за да противодействат на неолибералните решения за легализация на еднополовите бракове и възможността еднополови двойки да осиновяват деца. Това беше своеобразна „Парижка пролет“.

 

Също така, ненапразно в своето обръщение военните отделиха специално място на "жълтите жилетки", причислявайки ги към здравите сили, на които следва да се опрат. Често във Франция може да се види, как преминаващите военни конвои сигнализират с клаксоните си в подкрепа на протестиращите. Разбира се, глобалистките структури в противодействие на надигащата се вълна, а тя във Франция се разрасна неимоверно, ще се опитат с всички сили да маргинализират всички свързани с публикацията. Паралелно с това, до когото успеят да се докопат, ще го унищожат материално, събличайки го до голо. Вече бяха предявени искове от „Антидифамационната лига“. И за съжаление това са само първите лястовици. Никой от тях няма да търпи истината да бъде казана публично. А когато става въпрос за военните, те, както е обичайно, трябва първи да нанесат удар, а не само да говорят, че видиш ли, трябва да ударим. Но ще поживеем и ще видим.

 

Впрочем ето какъв сценарий предвиждаха през 2015 г. някои руски експерти за възможна гражданска война в Европа: „Съществува сценарий за разпад на ЕС, който отговаря на интересите на САЩ и Великобритания, а има и такъв сценарий, който противоречи на техните интереси. При втория сценарий, Германия, за да обедини около себе си макар и част от Европа, ще ѝ се наложи да получи помощ от Русия. И тогава Русия, за всички тези унижения понесени в течение на двадесет години, ще трябва да постави своите условия на Германия, ако тя иска да запази предишния си статут в глобалната политика. Разпадът на политическата конструкция на Европа и борбата, от една страна на САЩ и Великобритания, а от друга на Германия, Франция и част от „стара Европа“ за свой сценарий на управление на разпада, ще доведе до изчезването на Евросъюза като фактор в международната политика. Крахът на икономическата конструкция на ЕС ще бъде предпоставка за разпада на еврозоната, а две-три години след това ще възникнат и първите сериозни огнища на напрежение, едно от които рано или късно ще предизвика взрив.

 

По-скоро това ще стане в центъра на Европа, в една от водещите страни на континента, било то Великобритания, или Германия, или Франция, а след това разпадът на ЕС ще бъде само въпрос на време. Какво ще послужи като повод за това? Дали поредната серия от терористични актове, или стълкновенията между студентите и полицията, или работниците и полицията, това не е толкова важно, колкото ни се струва. Макар, че всеки един от сценариите ще притежава собствени уникални черти, но същността му ще бъде еднаква, и това ще е тлеещият до известно време ръст на противоречията, който в даден момент ще премине в открита фаза“.

 

Ще успеят ли европейските власти да канализират социалните протести в междунационалните, междурасовите и междурелигиозните сценарии е голям въпрос. Но ако им се удаде, то тогава това ще предизвика сплотяване на коренното население и обявяване война на пришълците, които медиите ще представят като главния виновник за всички беди на Европа. Създаването на образ на външния враг е единственият вариант на управляващите кръгове в Европа да удържат ситуацията под свой контрол, иначе ще бъдат пометени. Отначало пламъците на гражданската война ще се разгорят в една европейска страна, а след това във втора, а в трета страна ще се появи някой домашен Андеш Брейвик, и т. н. Гражданската война на междурелигиозна почва ще обхване цяла Европа. Америка ще се дистанцира от този конфликт и ще предислоцира своите военни бази във Великобритания, Скандинавия, Полша и Косово. Ще остане само Русия. При тези условия Европа ще се обърне към Русия.

 

Но възниква големият въпрос, струва ли си Русия да прави това и за пореден път да помага на своите бели европейски „братя“. Според развитието на тези процеси Европа ще влезе във фокуса на вниманието на така грижливо отглежданите от нея и американците терористични групировки, напускащи Афганистан, Сирия, Ирак и Либия. Терористичните актове ще станат норма в европейските градове. Като последствие от това, гражданската война в Европа след две-три години ще прерасне в пълноценна Европейска отечествена война. Защо отечествена? По същата причина, поради която бяха наречени отечествени тези две войни, които се наложи да изпита върху себе си Русия. Защото ставаше дума за оцеляване на цивилизацията. Трябва да кажем, че в Европа все още не е имало такива войни. Вместо нея войните, носещи свобода на народите в Европа, водеше Русия. Използването на армия в градски условия ще бъде затруднено. Градовете ще преминат към обсадно положение. Това няма значително да помогне за промяна на ситуацията и зоните на терор само ще се разрастват. Европа ще се окаже в ситуацията на обсадена крепост, в която зоните на безредици ще възникват на най-различни места. В резултат на това, Европа като цивилизация през последните 300 години, за първи път ще бъде изправена пред заплахата да изчезне.

 

Както може да забележим, френските военни много правилно разбират ситуацията и това до какво политиката на ЛГБТ-глобалистите успя да доведе Франция. Ще видим дали те правилно оценяват кой в борбата на традиционалистите е техния съюзник за запазване коренните нации на Европа.

 

 

Игор Казенас, russtrat.ru,  Превод: Никола Стефанов

Станете почитател на Класа