Разследването на Организацията Тръмп придобива криминален характер

Разследването на Организацията Тръмп придобива криминален характер
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    20.05.2021
  • Share:

Държавната прокуратура на Ню Йорк съобщи във вторник, че разследването на организацията "Тръмп", американската компания, водена от бившия президент Доналд Тръмп, " вече не е чисто гражданско и е станало криминално", предаде Ройтерс.


Според изявление на Фабиен Леви, говорител на офиса, „компанията за управление на имоти се разследва активно като престъпна организация", с подкрепата на окръжния прокурор на Манхатън Сайръс Ванс младши.


Ванс разследва бизнес отношенията на Тръмп повече от две години, преди да дойде в Белия дом. Според съдебни документи, цитирани от неговия офис, в така наречената организация "Тръмп" се твърди, че е възможно широко и продължително престъпно поведение, включително данъчни и застрахователни измами и фалшифициране на работни записи.


Разследването, насърчавано от Ванс, се ускори с края на администрацията на Тръмп и победата на президентските избори на демократа Джо Байдън и започна във връзка с плащанията, които бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен направи преди изборите през 2016 г. на две жени, Сторми Даниелс и Карън Макдугал, за да не говорят за предполагаемите си романи с бъдещия президент.


Междувременно прокурорът на Ню Йорк Летиция Джеймс едновременно разследва дали Тръмп и компанията му са извършили данъчни измами. Прави се опит да се докаже дали организацията Тръмп е предлагала невярна информация за стойността на имотите, за да гарантира заеми и да получи икономически и данъчни облекчения.

Станете почитател на Класа