Илон Мъск предложил Tesla на Apple, ако в замяна стане СЕО

Илон Мъск предложил Tesla на Apple, ако в замяна стане СЕО
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    02.08.2021
  • Share:

Илон Мъск е договарял придобиването на неговата компания Tesla с шефа на Apple Тим Кук, казва авторът на новата книга „Power Play: Tesla, Илон Мъск и залогът на века", от Тим Хигинс.


Според книгата разговорът се е състоял през 2016 г., когато Мъск е бил на път да пусне Tesla Model 3, но изпитвал финансови затруднения.


"Кук има идея: Apple купува Tesla. Мъск се интересува, но при едно условие: "Аз ставам изпълнителният директор", цитира книгата Los Angeles Times.


Кук казва „Разбира се " А Мъск казва:„ На Apple. Главен изпълнителен директор на Apple". „Върви по дявалите", казва Кук и затваря телефона", продължава книгата.


Самият изпълнителен директор на Tesla обаче опроверга, че е имало такъв разговор.


"Кук и аз никога не сме говорили или писали помежду си. Имаше време, когато поисках да се срещна с Кук, за да обсъдим закупуването на Tesla от Apple. Не бяха предложени условия за придобиване. Той отказа да се срещнем.", написа той в Twitter, наричайки книгата на Хигинс едновременно „фалшива и скучна". Той също така отбеляза, че тогава Тесла е струвала приблизително 6% от сегашната си стойност.


От своя страна, в интервю за The New York Times през април, Кук също посочи, че никога не е общувал с Мъск. „Никога не съм говорил с Илон, въпреки че имам голямо възхищение и уважение към компанията, която той е изградил", каза тогава той.

Станете почитател на Класа