Мнозинството французи са обезпокоени, че ще бъдат изтласкани от мюсюлманите мигранти

Мнозинството французи са обезпокоени, че ще бъдат изтласкани от мюсюлманите мигранти
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.10.2021
  • Share:

Някои кандидати преди президентските избори във Франция през 2022 г. говорят за „велика замяна“, когато „белите и християнските популации в Европа са застрашени от изчезване поради миграцията на мюсюлмани от Африка“

 

 

 

Според проучване на аналитическата фирма Harris Interactive, преобладаващото мнозинство от французите са обезпокоени от „великата замяна“, в рамките на която мигрантите могат да заменят титулната нация, пише Le Figaro, цитиран от "Фокус".

Както обяснява вестник Challenges, за който бе проведено проучването на нагласите на избирателите на президентските избори през 2022 г., „добре обмисленото“ име на феномена е заимствано от писателя Рено Камю, който е измислил концепцията и термина. Във въпросник аналитичната фирма посочи, че някои кандидати говорят за „велика замяна“, когато „белите и християнските популации в Европа са застрашени от изчезване поради миграцията на мюсюлмани от Африка“. Участниците в анкетата бяха помолени да отговорят дали вярват, че това явление ще се случи във Франция.

 

מוסלמים אדוקים במצרים: חוששים לחיינו


По-голямата част от анкетираните - 61% - отговориха утвърдително на този въпрос. Както отбелязва френският вестник, цифрите на практика не се различават в различните възрастови групи (57-63%) и социални групи (59-63%). Не е изненадващо, че 92% от привържениците на „Националното обединение“ на Марин льо Пен смятат подобно развитие на събитията за „вероятно“ или „сигурно“. Сред останалите партии така считат 72% от републиканците и 52% от управляващата партия „Република напред!“ на президента Еманюел Макрон.

Що се отнася до отношението им към това явление, 67% признават, че са „относително“ или „силно“ загрижени, като жените сред тях са с един процент повече от мъжете.

„Великата замяна“ е по-тревожна за хора над 35 години (средно около 70%). Разбира се, 93% от френските поддръжници на Льо Пен и 83% от републиканците казаха, че подобен сценарий ги притеснява, но по-изненадващото, пише Le Figaro, е, че 53% от социалистите и привържениците на партията на Макрон смятат същото.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа