Джак Дорси: „Скоро в света ще настъпи хиперинфлация и ще промени всичко"

Джак Дорси: „Скоро в света ще настъпи хиперинфлация и ще промени всичко"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    26.10.2021
  • Share:

Главният изпълнителен директор и съосновател на Twitter Джак Дорси в събота издаде предупреждение, че скоро ще настъпи хиперинфлация и ще промени ситуацията в света.


"Хиперинфлацията ще промени всичко. Това се случва", написа той в акаунта си в Twitter. В отговор на коментар под публикацията му, Дорси добави: „Това ще се случи скоро в САЩ, а също и в света".


През септември инфлацията в САЩ се е повишила с 5,4% в сравнение с предходната година, поради ръст на потребителските цени, съобщи AP в средата на октомври, като подчерта, че това е най-голямото увеличение от 2008 г.


От своя страна президентът на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл потвърди, че "е вероятно инфлационният натиск да продължи по-дълго от очакваното и може обхване и следващата година".


В този контекст няколко експерти смятат, че търсенето на биткойни е свързано със заплахата от висока инфлация. „Страхът от инфлация, ако не и от явна хиперинфлация, помага да се обясни стремителното покачване на биткойн", се казва в статия на Bloomberg, публикувана през март тази година.


Междувременно инвеститорът милиардер Пол Тюдор Джоунс каза пред CNBC тази седмица, че вижда „биткойна като добро средство за защита от въздействието на инфлацията. Ясно е, че има място за криптовалутата", увери той.

Станете почитател на Класа