„Русия е готова да сътрудничи, но няма да позволи на Запада да я поучава“

„Русия е готова да сътрудничи, но няма да позволи на Запада да я поучава“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    26.10.2021
  • Share:

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков каза в неделя, че „би било абсурдно да се възприемат изявленията на Владимир Путин на форума във Валдай като нова конфронтация със Запада въз основа на ценности, тъй като президентът иска да предаде идеята, че Москва е готова да сътрудничи, но няма да позволи на западните страни да й преподават уроци".


„Би било абсурдно да възприемаме [думите на Путин] като поредната конфронтация. Естествено, вече има ентусиасти, които почти сравняват речта му с речта в Мюнхен. Тогава същността на речта в Мюнхен не беше разбрана, тя не беше конфронтационна. И още по-малко днес президентът не говори за конфронтация", каза Песков пред канала "Россия-1".


„От моя гледна точка смисълът на казаното се свежда до това, че ние няма да преподаваме уроци на никого и вие няма да давате уроци на нас. Ние можем да живеем и ще си позволим да живеем. както искаме. В същото време ще се радваме да бъдем приятели с вас и да си сътрудничим, но не смейте да ни давате уроци, няма да го търпим повече", подчерта говорителят.


По време на речта си на форума на дискусионния клуб „Валдай", който се проведе в четвъртък, Владимир Путин говори, наред с други неща, за автентичните ценности, като наблегна на стойността на живота и семейството. Руският държавен глава отбеляза, „Борбата на Запад за равенство и срещу дискриминацията се превръща в агресивен догматизъм, граничещ с абсурд, като обсесивното акцентиране върху расовите въпроси допълнително разделя хората".


Освен това президентът каза, че в няколко европейски държави дискусията за половите права на мъжете и жените "се превърна в пълна фантасмагория". В този смисъл Путин показа подкрепата си за „рационален консерватизъм", чието значение като основа на политически курс нараства в сегашните условия в света.

Станете почитател на Класа