Как ще ги стигнем…виетнамците?

Как ще ги стигнем…виетнамците?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.10.2021
  • Share:

На посещение в България е виетнамския президент. Добре дошъл в България, другарю президент! Достойна и славна човешка нация. Победоносно и мощно разгроми всеки, който се изправи срещу нея. Последно се справи с американците. С помощта на СССР.

 

Всъщност, без СССР нямаше да успее да се справи със световния хищник.

 

Как ще ги стигнем...виетнамците?

 

Американците доскоро си чесаха наранения от виетнамския ритник задник, но днес са първи инвеститори във Виетнам.

 

Още помня скромно облечените виетнамци с какво възхищение разглеждаха нашите заводи и „Златните пясъци“. А днес точно обратното. Всяка едногодишната чуждестранна инвестиция във Виетнам надвишава всички наши инвестиции за 30 годишния ни демократичен период.

 

Брутния продукт на Виетнам гони 1 трилион долара, техните морски курорти нямат нищо общо с бетона на „Златните“ и „Слънчев бряг“. Луксозни, привлекателни и евтини, те привличат туристи от цял свят.

 

Бързо развиващата са виетнамска икономика е една от най-силните тигрици на Азия. Там за високи технологии не се говори на вятъра, както го можеше БоБо, а се възпроизвеждат, а както е тръгнало и ще се създават.

 

Бързо развиваща се индустрия. Силно развито селско стопанство. Високо положителен външно търговски баланс в сравнение с нашия, който е катастрофално отрицателен!

 

Как само за три десетилетия се смени картината, а сега ние гледаме с пръст в устата към виетнамското преображение.

„Как ще ги стигнем…виетнамците“?

 

 

Петър Цъклев

Станете почитател на Класа