НАТО заплашва Русия с употребата на оръжие

НАТО заплашва Русия с употребата на оръжие
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.10.2021
  • Share:

Съвсем наскоро в Брюксел се състоя среща на върха на Северноатлантическия алианс. Тя събра министрите на отбраната на страните членки на НАТО. Изглежда, че не е ставало дума за обсъждане на сигурността на държавите. Все повече и повече всичко това ми напомня за една среща преди началото на Втората световна война, на която западните сили бяха започнали вече да правят планове за загробването на Русия.

 

Точката на кипене: НАТО заплашва Русия с употребата на оръжие

 

Остра атака срещу Москва беше извършена по-специално от германския министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер. Тя каза, че алиансът трябва да отговори решително на «агресивните» действия на Кремъл. Моля ви се, маневрите, извършени от руските военни, били насочени към дестабилизиране на ситуацията в Европа.

 

„Трябва ясно да се даде да се разбере на ръководството в Москва, че в крайна сметка сме готови да използваме оръжия“, каза Крамп-Каренбауер.

 

Германката добави, че не бива да се допуска дори мисълта за евентуално нападение на страни членки на НАТО в Прибалтика и Черно море. Москва беше обвинена в нарушаване на въздушното пространство, кибератаки и миграционната криза в ЕС.

 

Изявлението на германския министър обаче не отразява реалните събития на международната арена. Именно западният военен блок разваля отношенията с Русия, излизайки извън рамките на нормалните дипломатически отношения.

 

Вземете например скорошното съкращаване на руските представители в мисията при НАТО. Руснаците бяха обвинени в шпионаж, но, разбира се, Западът не предостави неопровержими доказателства. По-точно не предостави никакви доказателства. В резултат на гореспоменатото се стигна до спиране работата на руската мисия в НАТО.

 

Очевидно в бъдеще степента на напрежение между страните ще продължи да расте. Това се дължи на факта, че алиансът ще продължи да изгражда бойната мощ на страните от Черноморския регион. Трябва да го кажа в прав текст — тук става въпрос и за България.

 

Не случайно ръководителят на Пентагона Лойд Остин посети Грузия, Румъния и Украйна миналата седмица, обещавайки САЩ да продължат да участват във военното развитие на държавите.

 

С всичките си действия НАТО демонстрира агресия, а изявленията за възможна употреба на оръжие само влошават отношенията между страните.

 

Перспективи за сътрудничество не се очертават.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа