Изтеглиха над 2 милиарда долара в биткойни от най-голямата крипто борса в света

Изтеглиха над 2 милиарда долара в биткойни от най-голямата крипто борса в света
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    27.10.2021
  • Share:

През последните 24 часа Binance, най-голямата платформа за търговия с криптовалути в света, регистрира значително теглене на биткойни, 38 200 за един ден, което се равнява на 2,3 милиарда долара, според данни от CryptoQuant, анализирани от RBK.


Значителното увеличение на тегленето на криптовалутата може да подсказва, че собствениците на активите не възнамеряват да ги продават в краткосрочен план или да извършват друга операция с биткойн, който миналата сряда счупи историческия си ценови рекорд, достигайки 66 283,96 долара.


Скокът на цените дойде, след като първият фонд, базиран на биткойн фючърси миналата седмица, започна да се търгува на Нюйоркската фондова борса под името BITO. Някои анализатори посочиха, че биткойнът може да нарасне до 168 000 долара, ако този фонд успее да привлече значителен приток на инвеститори.


Към този момент цената на биткойн, която се колебае нагоре и надолу, е около 62 900 долара, според данни на портала Coindesk. През последните 24 часа най-ниското му ниво беше $60,675, след което валутата се повиши и достигна най-високото за деня ниво с $63,706.

Станете почитател на Класа