Акциите на медийната компания на Тръмп хвръкнаха с 842% след обявяването на „TRUTH Social“

Акциите на медийната компания на Тръмп хвръкнаха с 842% след  обявяването на „TRUTH Social“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    27.10.2021
  • Share:

Предстоящото стартиране на „TRUTH Social", обявено  от Trump Media & Technology Group (TMTG), изглежда обедини както поддръжниците на бившия президент на САЩ, така и неговите недоброжелатели в общото желание да се възползват от новата социална мрежа. чието създаване продължава да предизвиква истинска лудост сред инвеститорите.


Миналата седмица милиони онлайн инвеститори видяха как акциите на Digital World Acquisition Corp, компания за придобиване със специална цел (SPAC), нараснаха с 842% след обявяване на сливането й с TMTG. Смята се, че стойността на компанията, създадена след сливането, ще бъде близо 12 милиарда долара.


Въпреки че много инвеститори, които насърчават покачването на акциите, са привърженици на бившия президент на САЩ, други казват, че стартирането на социалната мрежа представлява перфектна възможност за бързи печалби, независимо от политическите им възгледи.


"Тръмп има дълга история да печели много пари. Ако това бяха избори, той щеше да загуби, но това е бизнес", каза Шейн Спрингър, който купи акции на стойност 1300 долара, каза пред Ройтерс. "Ще заработи ли социалната мрежа на Тръмп? Може би не. Но това не означава, че не можете да направите пари междувременно", каза Антъни Нгуен, друг инвеститор, който също отбеляза, че ентусиазмът на инвеститорите напомня за американския търговец на дребно GameStop, чиято стойност нарасна 24 пъти през януари след потребителска кампания на Reddit.


Междувременно някои инвеститори искат да инвестират също в други акции, които биха могли да се възползват от шума, като например Phunware Inc, участвал в предизборните кампании миналата година и чиято цена на акциите се повиши с 1471% миналия петък. „Всичко около MAGA [Направи Америка велика отново] полудя като когато Тръмп беше президент", каза Сам Нита, който инвестира 1368 долара в Phunware Inc.


От друга страна, инвеститори, които не се доверяват на оптимизма, свързан с новата социална мрежа, посочват провала на приложението Parler, широко прието от привържениците на Тръмп, но почти напълно елиминирано от мрежата заради ролята си в размириците в Конгреса от САЩ.

Станете почитател на Класа