Кличко участва в учения като резерист

Кличко участва в учения като резерист
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.01.2022
  • Share:

Легендарният боксьор, кметът на Киев Виталий Кличко се присъедини към военните резервисти на Украйна, като заяви, че страната е във война.


Кличко, който беше шампион по бокс в продължение на три десетилетия до последната защита на титлата си през 2012 г., започна да участва в учения за Териториална отбрана в Киев от 2014 г.


„Много от нас служиха в армията и тези умения трябва да бъдат възстановени", каза 50-годишният бивш шампион от Световните военни игри пред Telegraph.


„Мисля, че такова обучение е от съществено значение за висшите и средните служители на страна, която е във война от почти осем години".


„Мисля, че става дума повече за черти на характера, които споделят всички професионални спортисти", каза той за хода си да се присъедини към резервистите.


„Самодисциплината, педантичността, постоянството и силното чувство за фокус са ключови принципи, които в помагат да успеете, независимо какво правите".


„Моите връзки са много полезни и ми дават голямо предимство, защото Украйна не може да преодолее тежките предизвикателства, пред които е изправена, без приятели и надеждни партньори."


"Украйна избра европейския път и иска да се утвърди като законен член на европейското семейство - исторически, географски и психически", добави той.
Бокьорът, превърнал се в политик, също благодари на британския премиер Борис Джонсън за „цялата подкрепа, която Великобритания оказва на Украйна".

Станете почитател на Класа