„Starlink функционира много добре, докато котките не открият чинията“

„Starlink функционира много добре, докато котките не открият чинията“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    04.01.2022
  • Share:

Пристигането на сателитния интернет позволи на хиляди хора да имат достъп до киберпространството от практически всяка точка на планетата; Въпреки това, не само хората са се възползвали от тази технология. Това се вижда от петте котки на канадеца Аарон Тейлър, които използват приемната антена, за да се постоплят през студените дни на канадската зима.


„Starlink работи много добре, докато котките не открият, че чинията излъчва топлина, за да стопи леда в студените дни", коментира Тейлър снимката в Twitter, на която домашните му любимци са сгушени върху антената.


Както обясни той, когато котенцата са на сателитна антена, скоростта на предаване на данни намалява, но връзката не се губи. Освен това той увери, че въпреки че имат собствена отопляема къща, любимците му предпочитат да са навън в слънчевите дни. „Когато не е слънчево, те прекарват времето си у дома", каза той.


Изображението, което се разпространи вирусно в социалните мрежи, откакто беше публикувано миналия петък, привлече дори вниманието на Илон Мъск, собственик на Starlink, който не можа да устои и хареса любопитната снимка.

Станете почитател на Класа