Шефът на Пентагона е дал положителна проба за Covid-19

Шефът на Пентагона е дал положителна проба за Covid-19
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    04.01.2022
  • Share:

Министърът на отбраната на САЩ, Лойд Остин, даде положителна проба за Covid-19, след като получи леки симптоми и ще остане под карантина през следващите няколко дни, като ще продължи да ръководи Пентагона виртуално.


Остин разкри положителния си резултат от теста в неделя, като написа: „Симптомите ми са леки и следвам указанията на моя лекар. В съответствие с тези указания и в съответствие с указанията на CDC, ще се поставя под карантина у дома през следващите пет дни."


Остин добави, че ще запази всички пълномощия и ще присъства на ключови срещи и дискусии дистанционно, като заместник-министърът на отбраната Катлийн Хикс ще го представлява по определени въпроси.


Остин информира президента Джо Байдън за резултата, като отбеляза, че последната му лична среща с президента е била на 21 декември, повече от седмица преди да изпита симптоми. Остин също така заяви, че служителите на Пентагона, които наскоро са влезли в контакт с него, в момента се тестват.


„Не съм бил в Пентагона от четвъртък, където се срещнах за кратко само с няколко служители. Бяхме правилно маскирани и социално дистанцирани през цялото време", твърди Остин.


Въпреки че ваксинацията и скорошната бустер инжекция не попречиха на министъра на отбраната да тества положително, той настоя, че симптомите му щяха да бъдат много по-тежки, ако не се беше и се ваксинирал, за да се предпази.


„Както моят лекар ми каза ясно, моят напълно ваксиниран статус – и бустерът, който получих в началото на октомври – направиха инфекцията много по-лека, отколкото би била иначе", каза той, насърчавайки колегите военни да се ваксинират.


Остин участва в продължителна битка с противниците на мандата на администрацията на Байдън за ваксина в американската армия, който изисква всички членове да бъдат напълно ваксинирани. Въпреки че преобладаващото мнозинство от войските са изпълнили заповедта, стотици военнослужещи от армията, флота, военновъздушните сили и морските пехотинци бяха уволнени заради отказ да бъдат ваксинирани за Covid-19.

Станете почитател на Класа