SEGA пусна „най-бързия игрови компютър в света“

SEGA пусна „най-бързия игрови компютър в света“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    05.01.2022
  • Share:

Японската компания за видеоигри SEGA пусна най-новия си компютър за игри на 27 декември, в сътрудничество с американския Intel и тайванския ASRock. Компанията твърди, че „това е най-бързият игрови компютър в света", въпреки че това не се отнася до производителността на процесора.


Така в промоционално видео новият компютър се появява на четири колела и със защитна рамка на състезателна писта, където под контрола на пилот, който го направлява с дистанционно управление, успява да достигне до 100 километра в час. В шлема на устройството можете да различите Sonic, герой от известна поредица видеоигри на компанията, който сега ще се появи във филма 'Sonic the Hedgehog 2', планиран да излезе през 2022 г.


По отношение на присъщите технически характеристики на всеки компютър, SEGA е оборудван с процесор Intel Core i9-12900K, дънна платка ASRock Z690M-ITX, графична карта Radeon RX 6900 XT 16 GB, 2000 GB SSD и 32 GB оперативна памет DDR4-3200.


Японската мултинационална компания уточни, че компютърът, заедно с неговата каросерия и 23 видео игри за платформата Steam, ще бъдат разиграни в Twitter в полза на един късметлия. Разбира се, томболата ще бъде отворена само за японци.

Станете почитател на Класа