Apple стана първата компания в света с капитализация от 3 трилиона долара

Apple стана първата компания в света с капитализация от 3 трилиона долара
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    05.01.2022
  • Share:

Капитализацията на Apple за кратко надхвърли 3 трилиона долара в понеделник, като стана първата компания в света, достигнала тази пазарна стойност.


Рекордът беше постигнат, след като стойността на акциите на технологичната компания нарасна с 3% до $182,85. Малко след това стойността падна до $182.52, с което пазарната стойност на компанията слезе под достигнато ниво.


Ръстът отразява, че инвеститорите остават добре настроени по отношение на акциите и продуктите на компанията, която е утроила капитализацията си за четири години. Цената на акциите на компанията, водена от Тим Кук, нарасна с повече от 40% за една година.


Apple показва ръст във всички продуктови категории през четвъртото тримесечие на тази година, увеличавайки приходите си с 29% в сравнение със същия период на миналата година. IPhone все още е локомотивът на продажбите.


Въпреки това, съперниците на калифорнийската компания не изостават: пазарната стойност на Microsoft е около 2,5 трилиона долара, на Google - почти 2 трилиона долара, а на Amazon - около 1,75 трилиона долара.

Станете почитател на Класа