Съветите на милиардера Рей Далио към инвеститорите при промяната на парадигмата в САЩ

Съветите на милиардера Рей Далио към инвеститорите при промяната на парадигмата в САЩ
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    07.01.2022
  • Share:

Американският милиардер Рей Далио, основател на Bridgewater Associates, най-големият хедж фонд в света, повтори във вторник предупреждението си да не се държат пари и облигации, на фона на настоящата промяна на парадигмата в САЩ, движена от масивната монетизация на дълга и интервенционизма на Федералния резерв на финансовите пазари.


„Печатането на пари и закупуването на дългови активи направи лихвите толкова ниски, че е глупаво да имаш пари в брой и облигации", цитират медиите публикация на Далио в платформата LinkedIn. "Ако не получавате лихва, защо ще държите парите си там? Гарантирано ще получите лоши лихви, особено за пари в брой", предупреждава той.


Той също така препоръча „да се обмисли възможността за минимизиране на собствеността върху пари и облигации в долари, евро и йени (и/или заемане от тях) и влагане на средствата в силно диверсифициран портфейл от активи".


„Инвестициите трябва да бъдат запазени в акции и активи, за да се предпазят от инфлация, особено в страни със здрави финанси и добре образовано и гражданско население, което има вътрешен ред", съветва инвеститорът милиардер.


„Размерът на финансовите активи по отношение на реалните активи е опасно висок, което може да доведе до движение от типа банково бягство", обясни той, визирайки паниката, която кара хората да изтеглят парите си от банките, опасявайки се, че системата се срива и не отговаря за спестяванията им.


Що се отнася до промяната на парадигмите, американският магнат потвърди, че " това обикновено продължава около 10 години, от време на време с големи корекции, водени от условия, които ги карат да се колебаят от едната крайност до другата, така че всяка парадигма е вероятно да бъде по-скоро обратното на предишната".

Станете почитател на Класа