Акциите, които Goldman Sachs съветва да изберете през 2022 г.

Акциите, които Goldman Sachs съветва да изберете през 2022 г.
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    07.01.2022
  • Share:

Експерти от Goldman Sachs, една от най-големите световни банкови групи за инвестиции и ценни книжа, създадоха списък с американски компании, чиито акции имат висока доходност и ниски разходи за труд. Специалистите на фирмата съветват да ги изберете през 2022 г., тъй като те ще помогнат за предпазване на инвестициите от инфлация.


„През 2022 г. инвеститорите трябва да се съсредоточат върху акциите с висок растеж и висок марж и да избягват компании с висока експозиция на инфлация на заплатите", цитира CNBC изявленията на главния стратег по ценни книжа в Goldman Sachs, Дейвид Костин.


Субектите с малко разходи за компенсации на служителите включват компании от различни сектори на икономиката: Apple, Coca-Cola, Under Armour, Dish Network, Netflix, HP (Hewlett-Packard), Dish Network, AmerisourceBergen, PayPal и някои други, уточнява порталът Market Watch.


Goldman Sachs също така избра акциите на компаниите от американския борсов индекс Russel 3000 с ръст на приходите и високи маржове. Четири полупроводникови компании като NVIDIA, Universal Display, Marvell Technology и Lattice Semiconductor са изброени в този каталог. Най-големите печалби обаче ще отидат в акциите на MP Materials, Mastercard и United Therapeutics. Успоредно с това в предложения списък са акциите на Autodesk, Aspen Technology и Monolithic Power, информира RBC, след достъп до материала на CNBC.


Като цяло от Goldman Sachs очакват по-ниско представяне на акциите на фона на устойчивите инфлационни тенденции. Тези прогнози съвпадат с данните от проучване на CNBC Delivering Alpha, резултатите от което бяха публикувани на 29 декември и показаха, че повечето инвеститори на Уолстрийт казват, че инфлацията ще остане основната им грижа през 2022 г.

Станете почитател на Класа