Показаха уляновските десантчици за изпращане в Казахстан

Показаха уляновските десантчици за изпращане в Казахстан
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.01.2022
  • Share:

На 6 януари Русия започна да изпраща военен контингент в помощ на Казахстан за участие в мироопазваща мисия като част от колективните сили на ОДКБ на територията на тази страна. От няколко дни в тази централноазиатска държава е много неспокойно, радикали убиват и осакатяват служители на реда, ограбват банки и магазини, палят административни сгради и разрушават различни инфраструктурни съоръжения.

 

Във видео показаха уляновските десантчици за изпращане в Казахстан

 

 

Телевизия «Звезда» показа как парашутистите от 31-ва отделна гвардейска въздушно-щурмова бригада, нодител на орден «Кутузов» втора степен (военна част 73612) са събрани в Уляновск за последващо изпращане в Казахстан. На видеозаписите се вижда различна военна техника и пехотинци от посочената 31-ва гвардейска бригада.

 

 

 

 

 

Преди това се съобщи, че бронирана техника и автотранспорт на руските десантчици от други подразделения се прехвъррлят на летище «Чкаловски» (Подмосковието) за товарене в самолетите на ВТА към ВКС на РФ.

 

Във видео показаха уляновските десантчици за изпращане в Казахстан

 

 

По-рано за възможното участие на 31-ва гвардейска бригада не беше споменато в тази мироопазваща мисия. Припомняме, че на 6 януари ОДКБ по искане на Казахстан взе решение за изпращане на колективни мироопазващи сили в тази страна — членка на организацията. Мироопазващите сили включват части от въоръжените сили на Русия, Беларус, Армения, Таджикистан и Киргизстан.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа