В Индия в пълен ход разполагат С-400

В Индия в пълен ход разполагат С-400
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.01.2022
  • Share:

През следващите няколко месеца в една от базите на индийските военновъздушни сили в северния щат Пенджаб, първият полк от руските системи за противовъздушна отбрана С-400 Триумф, придобити от Ню Делхи от Москва, трябва да заеме бойно дежурство. Работата е в разгара си и разполагането трябва да приключи през февруари 2022 г. Това съобщи индийският портал Republic World, позовавайки се на местните военни.

 

В Индия в пълен ход разполагат С-400

 

 

Източникът на изданието потвърди, че процесът на разполагане на тези зенитно-ракетни системи е започнал, но ще отнеме поне още шест седмици, за да завърши. В резултат на това системата за противовъздушна отбрана на Индия ще стане по-мощна. Той уточни, че се извършва транспортирането на различни важни компоненти на зенитно-ракетния комплекс и спомагателното оборудване до мястото на бъдеща дислокация.

 

Преди това индийските медии информираха обществеността, че С-400 ще покрива най-опасните направления. Участъците от границата с Китай и Пакистан, които имат териториални претенции към Индия.

 

Припомняме, че през есента на 2018 г. беше подписан договор за закупуването на пет полкови комплекта С-400. Индия плати на Русия 5,43 милиарда долара и дори не се смути от заплашителните изявления на Съединените щати по този въпрос (заплахата от санкции). През ноември-декември 2021 г. първият дивизион С-400 от Руската федерация пристигна в Индия. До края на 2024 г. договорът трябва да бъде изпълнен изцяло.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа