Украйна обстреля ЛДНР в нарушение на Минските споразумения: има жертви

Украйна обстреля ЛДНР в нарушение на Минските споразумения: има жертви
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.02.2022
  • Share:

Въоръжените сили на Украйна в разрез на Минските споразумения откриха огън от гранатомети по населените места на Луганската и Донецката Народни Републики. В резултат на обстрелите е загинал военнослужещ от ЛНР.

 

 

 

Информацита беше съобщена в представителствата на републиките на Донбас от Съвместния център за контрол и координация на режима за прекратяване на огъня (СЦКК).

 

В частност, украинските военни обстреляха с гранатомет район близо до село Заиченко в южната част на Донецката Народна Република.

 

Според данни на представителството на ДНР в СЦКК по селото са изстреляни три гранати от станков противотанков гранатомет.

 

Огънят се е водил от страната на подконтролното на войските на Киев село Водяное, разположено на изток от Мариупол.

В същото време, според данни на представителството на ЛНР в СЦКК на обстрел е бил подложен и населеният пункт Голубовское. В резултат на инцидента е загинал военнослужещ   от Народната милиция на ЛНР.

 

Прави впечатление, че от есента на 2014 г. участниците в Контактната група по урегулиране на конфликта в Донбас са обявили повече от 20 пъти, че са постигнали споразумения по соазването на „режима на тишина“ в региона.

 

Въоръжените сили на Украйна обаче постоянно нарушават условията на примирието, включително чрез откриване на огън от едрокалибрени оръдия, минохвъргачки и танкови оръдия, които трябваше да бъдат изтеглени в съответствие с Минските споразумения.

Станете почитател на Класа