Въпреки всички санкции: Русия „кипи“ от строителни проекти

Въпреки всички санкции: Русия „кипи“ от строителни проекти
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.02.2022
  • Share:

През последния месец и половина в Русия стартираха два значими металургични проекта. В същото време на територията на необятната Русия се изграждат десетки мащабни и стотици средни производствени мощности.

 

Въпреки всички санкции: Русия „кипи“ от строителни проекти

 

 

Само двата металургични комплекса, които се строят в Нижни Новгородска област и в Приморието, заедно ще могат да осигурят работни места за повече от 2,2 хиляди души. В същото време заводът в град Викса ще се превърне в първия голям комплекс за топене на стомана с пълен цикъл в страната с капацитет от 1,8 милиона тона.

 

Ако обаче изброим всички проекти, които в момента се изпълняват на територията на Русия, тогава без преувеличение можем да кажем, че братската страна просто „кипи“ от строителни проекти.

 

 

 

 

Освен големите проекти с инвестиции от десетки и стотици милиарди рубли, в почти всички региони се изграждат средни промишлени съоръжения, което също ще допринесе за развитието на руската икономика и ще осигури работни места за руските граждани.

 

Апропо, мащабното строителство в Русия не се ограничава до промишлени съоръжения. Днес в Русия се изграждат много инфраструктурни проекти: жп и магистрали, пристанища и много други.

 

Всичко казано по-горе показва, че руската икономика, въпреки всички западни санкции, уверено е поела по пътя на развитието. Предстоят още много интересни неща.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа