Споразумението на принц Андрю по делото за сексуално насилие ще помогне за спасяване на короната

Споразумението на принц Андрю по делото за сексуално насилие ще помогне за спасяване на короната
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    20.02.2022
  • Share:

Тези, които посочват, че мегабогатите винаги могат да се откупят от правни проблеми, като размахат чековата книжка, имат още един случай, който да добавят към списъка си – а именно този на Вирджиния Джуфре срещу принц Андрю. В драматичните новини, които най-накрая свалиха Украйна от първите страници, синът на кралицата се съгласи да съобщи за извънсъдебно споразумение за £12 милиона ($16,3 милиона) с 38-годишната американка, която го обвини в историческо сексуално насилие.


Съобщава се, че кралицата ще помогне за плащането на сделката. Въпреки това, всички надежди на Бъкингамския дворец, че сега ще бъде сложена черта под случая в годината на платинения юбилей, може да се изпарят, след като погледнем вестниците в Обединеното кралство. Те наистина не са добро четиво, ако сте херцог на Йорк или пък - кралицата.


Нека бъдем честни: нямаше начин, като се има предвид естеството на обвиненията срещу принца и доказаната връзка на Андрю с Джефри Епщайн, осъден педофил, както и с неговата също толкова ужасна снабдителка на плът Гислейн Максуел, наскоро осъдена за сексуален трафик на деца, че Короната или Андрю щяха да позволят това дело да влезе в съда.


Дори и да беше спечелил делото – и важно е да се подчертае, че принцът винаги е поддържал своята невинност – просто твърде много мръсно бельо щеше да бъде изпрано публично. Преобладаващият консенсус е, че вредата, нанесена на вече опетнената репутация на принца, ще бъде непоправима.


Разбира се, изплащането на суми към обвинител не означава автоматично, че сте виновен. Може да имате напълно основателни причини да искате уреждане, дори и да не сте направили нищо лошо. Може да сте в лошо здраве или да имате други проблеми, с които да се борите в живота си, и предпочитате да разрешите случая, вместо да се борите. Може просто да искате да прекарате времето си в други, по-приятни неща от продължителните съдебни битки.


Въпреки това, за повечето хора, схващането, правилно или грешно, ще бъде, че мъжът, някога наречен „Ранди Анди" поради големия си интерес към противоположния пол, наистина е имал какво да крие.


Простата истина е, че връзката на Андрю с Отвратителното дуо – Епщайн и Максуел – ще го преследва до края на живота му. Малко вероятно е той някога да си върне титлите, от които вече е бил лишен, а и може да загуби още повече. Той винаги ще бъде разглеждан като „черната овца" на кралското семейство. Той ще бъде персона нон грата на специалните празнични поводи, изключен от учтивото общество. Дори конните надбягвания в Йорк през май ще бъдат преименувани на „Херцогът на Йорк от 1895 г.", за да стане ясно, че състезанието не е кръстено на принц Андрю.


Принцът е мъртъв, така да се каже, но короната ще живее. Това със сигурност е основното значение на новините от тази седмица.

Станете почитател на Класа