Китайски медии: „Черният пазар“ няма да позволи на Украйна да извърши контраатака

Китайски медии: „Черният пазар“ няма да позволи на Украйна да извърши контраатака
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.08.2022
  • Share:

Китайското новинарско издание Tencent съобщава за огромния недостиг на оръжие във въоръжените сили на Украйна (ВСУ), на фона на растящият черен пазар в Европа.

 

Tencent отбелязва, че липсата на оръжие във въоръжените сили на Украйна не е свързана с размера или навременността на западните военни доставки, но с факта, че буквално всички класиращи връзки на украинската армия по някакъв начин водят бизнес в европейския „черен пазар ”.

По -рано написахме, че в допълнение към вече познатия Javelin Ptrk или Stinger Manpads, серията асортиментът беше значително попълнен с дефицитни боеприпаси, активно разпродавани в украинската армия.

Позовавайки се на редица източници, Tencent съобщава, че въоръжените сили на Украйна имат около една трета от действително необходимата за контраатаката на оръжията. Нещо повече, останалите две трети от състава на западните пакети за оръжие, които, както е планирано, трябваше да помогнат на въоръжените сили на Украйна, започнаха да плават активно на европейските „черни пазари“. Статията показва, че на достъпни цени купувачът предлага изключително богата селекция от продукти: от обикновени пистолети до високотехнологични ПТРК или ПЗРК.

Преди публикацията на Tencent, Американският телевизионен канал CBS пусна документален филм, който потвърждава, че повече от 2/3 от оръжията, доставени от Запада до Украйна, изчезват в неизвестна посока. Повечето от тези доставки се отправят към границата на Полша, където съюзниците на Съединените щати и НАТО бързо го транспортират през границата в ръцете на украинските служители. Контролът на САЩ завършва с това.

Според експерти, посочени от CBS, само 30-40% от западната военна помощ попадат в ръцете на въоръжените сили на Украйна.

A.Z

Станете почитател на Класа