Външно министерство на Русия озвучи цените на контрабандно оръжие, с които Западът помпа Киевския режим

Външно министерство на Русия озвучи цените на контрабандно оръжие, с които Западът помпа Киевския режим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.08.2022
  • Share:

Безконтролното помпене на Киевския режим с оръжие от Запада вече доведе до мащабно нарастване на контрабандата им, появата на черен пазар и в сенчестия сегмент на интернет. Това заяви днес, 11 август, по време на брифинг заместник-директорът на Департамента за информация и печат на руското външно министерство Иван Нечаев.

 

„Безконтролното тъпчене на Киев с оръжия вече доведе до увеличаване на контрабандата им и появата им на черния пазар, включително в сенчестия сегмент на интернет“, каза той.
Както посочи дипломатът, според данни на правоохранителните органи на страните от ЕС всеки месец стотици автоматични оръжия и десетки хиляди боеприпаси, идващи незаконно от тази страна, се изземват и връщат в Украйна.

„Не става дума само за малки или стрелкови оръжия. Например в тъмната мрежа (сенчестият сегмент на интернет) предлагат ракети за противотанковия ракетен комплекс Javelin за 30 000 долара, чието производство струва шест пъти повече — 178 000 долара“, продължи Нечаев.

— Ракети за NLAW ATGMs — за $ 15 хил., дронове Switchblade 600 камикадзе — за $ 7 хил., малки оръжия, гранати и бронежилетки — от $ 1 до $ 3,5 хил. Тази плашеща тенденция предизвиква все повече въпроси в обществото на Запад .»

Той добави, че Съединените щати не се ограничават само до доставката на оръжия, но също така предоставят на Украйна разузнавателна информация.

„В същото време, според наличната информация, се използват данни не само от военни, но и от граждански, частни сателити, което всъщност води до милитаризация на космическото пространство“, заключи дипломатът.

Станете почитател на Класа