Блинкен нарече "варварщина" руските атаки срещу украинска инфраструктура

Блинкен нарече "варварщина" руските атаки срещу украинска инфраструктура
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.12.2022
  • Сподели:

Съюзниците от НАТО са обезпокоени от нарастващата военна мощ на Китай и от сътрудничеството на Пекин с Москва, подчерта държавният секретар на пресконференция

 

 

Атаките срещу електропреносната мрежа на Украйна няма да доведат до желания резултат, заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, цитиран от Ройтерс и БТА.

Блинкен каза това след срещата на външните министри на страните от НАТО в Букурещ.

"Това са новите мишени на президента Путин", изтъкна Блинкен, имайки предвид енергийната и водната инфраструктура на Украйна.

Руските удари по цивилни инфраструктури в Украйна са проява на варварщина, каза още високопоставеният американски представител.

Блинкен коментира и въпроси, свързани с Китай. Съюзниците от НАТО са обезпокоени от нарастващата военна мощ на Китай и от сътрудничеството на Пекин с Москва, подчерта държавният секретар на пресконференция.

"В същото време обаче оставаме ангажирани с конструктивния диалог с Китай по въпросите, по които е възможно воденето на такъв, и приветстваме възможностите за съвместна работа по общите предизвикателства", заяви Блинкен.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа