Горната камара на руския парламент единодушно гласува забрана на пропагандата, свързана с ЛГБТ

Горната камара на руския парламент единодушно гласува забрана на пропагандата, свързана с ЛГБТ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.12.2022
  • Сподели:

Съветът на федерацията – горната камара на руския парламент, единодушно одобри днес законопроект, който разширява ограниченията срещу дейности, разглеждани като пропаганда, свързана с гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални (ЛГБТ), предаде АП, цитирана от БТА.

 

 

Новото законодателство забранява пропагандата на нетрадиционни сексуални отношения, педофилия и разпространението на информация за ЛГБТ в средствата за масово осведомяване, интернет, реклами, литература и кино. То също така включва забрана за призиви за смяна на пола сред младежите, отправени в медиите, интернет, книги, аудиовизуални услуги, реклами и кино.

За нарушения се предвиждат глоби от 100 000 до 2 милиона рубли (1660 33 000 долара), а когато те са извършени от чужденци, може да се стигне до изгонването им от Русия. За някои провинения чуждестранните граждани могат да бъдат наказани с 15 дни арест, преди да бъдат експулсирани.

Законопроектът беше одобрен миналата седмица от Държавната дума – долната камара на парламента. Сега предстои той да бъде подписан от президента Владимир Путин.

През 2013 г. Русия забрани пропагандата на нетрадиционни сексуални отношения за лица под 18-годишна възраст. С новото законодателство забраната се разширява, обхващайки и пълнолетните хора.

Станете почитател на Класа