Ивица Дачич разговаря в Белград с гръцкия си колега Никос Дендиас

Ивица Дачич разговаря в Белград с гръцкия си колега Никос Дендиас
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.12.2022
  • Share:

Атина подкрепя диалога между Белград и Прищина за постигане на цялостно правно обвързващо решение

 

 

Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас, който днес е на посещение в Белград, съобщи, че е разговарял по телефона с пратеника на ЕС за диалога между Белград и Прищина Мирослав Лайчак за въпросния диалог и усилията, полагани за намаляване на напрежението в Северно Косово, съобщи сръбската национална телевизия РТС, цитирана от БТА.

 

https://epicenter.bg/images/news/122022/thumbs/main_Ivitsa-Dachich-razgovarya-v-Belgrad-s-gratskiya-si-kolega-Nikos-Dendias_1671460448.webp

По отношение на посещението ми в Западните Балкани тази седмица проведох телефонен разговор с Мирослав Лайчак относно диалога между Белград и Прищина и усилията, предприети за намаляване на напрежението в северната част на Косово, написа Дендиас в Туитър.

Днес в Белград Дендиас се срещна с първия вицепремиер и министър на външните работи на Сърбия Ивица Дачич. Той заяви, че официална Атина подкрепя диалога между Белград и Прищина за постигане на цялостно правно обвързващо решение и подчерта, че всички досегашни споразумения трябва да бъдат изцяло изпълнени.

Пътувам за Прищина и там ще повторя същото, каза Дендиас след разговора с министъра на външните работи на Сърбия Ивица Дачич и подчерта, че Гърция продължава да подкрепя европейския път на Сърбия.

Говорейки за настоящата ситуация в Косово, Дачич каза, че е в интерес на Сърбия да запази мира и да води диалог по спорните въпроси.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа