Борис Джонсън в Киев: Колкото по-рано падне Путин, толкова по-добре за Украйна и за целия свят

Борис Джонсън в Киев: Колкото по-рано падне Путин, толкова по-добре за Украйна и за целия свят
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.01.2023
  • Сподели:

Политическите наблюдатели във Великобритания смятат посещението му като опит да придаде тежест на онези среди, които искат изпращането на повече танкове в Украйна срещу руските сили

 

 

Бившият британски премиер Борис Джонсън посети изненадващо Украйна, предаде БНР.

"За мен е привилегия да посетя Украйна по покана на президента Зеленски“, се казва в разпространено изявление на бившия преимер по повод на визитата му в Киев. На 22 януари Украйна чества Деня на обединението.

В него се казва още, че страданията на народа на Украйна продължават твърде дълго и че единственият начин да се сложи край на тази война е Украйна да спечели възможно най-бързо.

Борис Джонсън е посетил Бородянка, Буча и други предградия на столицата Киев.

Политическите наблюдатели във Великобритания смятат посещението му като опит да придаде тежест на онези среди, които искат изпращането на повече танкове в Украйна срещу руските сили.

Това се потвърждава и от думите на Джонсън в Киев, че сега е времето да се удвоят усилията и средствата за украинците, така че да получат всичко необходимо „за да свършат работата докрай“.

„Колкото по-рано падне Путин, толкова по-добре за Украйна и за целия свят“, е изтъкнал бившият премиер.

Между другото точно в този момент в Джонсън е подложен на сериозни критики и искания за разследване след разпространени твърдения, че председателят на Би Би Си Ричард Шарп е бил препоръчан от Борис Джонсън да поеме поста, след като преди това Шарп е помогнал на бившия премиер като гарант да получи заем за 800 000 паунда.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа