Берлин: Русия превръща изказването на Бербок за войната в пропаганда

Берлин: Русия превръща изказването на Бербок за войната в пропаганда
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.01.2023
  • Share:

Говорителката на външното министерство в Москва Мария Захарова обяви, че думите на Бербок в Страсбург

 

 

"Ние водим война срещу Русия, а не един срещу друг", са доказателство, че Западът води "планирана предварително война срещу Русия"

Министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок многократно поясни, че НАТО не трябва да става участник във войната в Украйна, каза днес говорител на министерството, цитиран от Ройтерс. С това Берлин отговаря на реакциите от изказването на Бербок за воденето на война срещу Русия.

"Ние водим война срещу Русия, а не един срещу друг", каза Бербок каза тази седмица в Страсбург.

"Руската пропаганда непрекъснато взима изявленията, изказванията, твърденията и позициите на правителството, а и на нашите партньори, и ги използва, за да служат на целите ѝ", каза говорителят на германското външно министерство.

Тя говори ден преди германското правителство да обяви, че ще въоръжи Украйна с модерни танкове "Леопард", пренебрегвайки изразените по-рано опасения, че такъв ход би могъл да доведе до ескалация на войната.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви в сряда, че думите на Бербок са доказателство, че Западът води "планирана предварително война срещу Русия".

Въпреки че Бербок често се е изказвала по-остро от други членове на германското правителство що се отнася до подкрепянето на Украйна, Берлин многократно е подчертавал, че иска да избегне НАТО да стане страна в конфликта.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа