Юсейн Болт уволни бизнес мениджъра си заради измама

Юсейн Болт уволни бизнес мениджъра си заради измама
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    29.01.2023
  • Share:

Ямайският спринтьор Юсейн Болт каза пред репортери че е объркан как 12,7 милиона долара от парите му са изчезнали от местна частна инвестиционна фирма, която властите разследват като част от мащабна измама, започнала преди повече от десетилетие. Болт също каза, че е уволнил своя бизнес мениджър, като добави, че „това не е приятелско раздяла".
На въпроса дали е „разорен", пенсионираният звезден спортист се засмя. „Не съм разорен, но това определено ме притеснява. Беше за моето бъдеще. Всички знаят, че имам три деца. Все още се грижа за родителите си и все още искам да живея много добре", каза той.
Адвокатите на Болт казаха, че сметката на спортиста в базираната в Kingston Stocks and Securities Limited е намаляла от близо 12,8 милиона долара до около 12 000 долара. Те бяха дали на компанията срок до петък да върне парите или да бъде изправена пред граждански и наказателни дела. Не стана ясно дали са предприети някакви действия до късно в петък.
По-рано тази седмица министърът на финансите на Ямайка Найджъл Кларк обяви, че директорът на Комисията за финансови услуги се оттегля и че Bank of Jamaica вече ще отговаря за регулирането на финансовата система на острова. Той каза, че няколко правителствени агенции и възрастни клиенти също са били засегнати от предполагаемата измама.
Министър-председателят на Ямайка Андрю Холнес обяви, че администрацията му няма да спаси компанията. „Правителството няма да социализира никакъв дълг и ние няма да социализираме фалита на нашите банки", каза той.
Властите на Ямайка поискаха помощ от ФБР и други неидентифицирани международни експерти, като добавиха, че клиентите са получили фалшиви изявления относно техните баланси като част от предполагаемата измама. Длъжностните лица все още не са казали колко клиенти като цяло са били засегнати и колко пари общо липсват.
Болт говори за предстоящата щафета и се позова на предполагаемата измама. „Както всички знаете - преминах през трудна седмица, няколко трудни седмици. Без значение какво се случва в момента, Ямайка е моята страна. Това никога няма да се промени", каза той и добави, че ще продължи да прави всичко възможно, за да издигне своя остров.

Станете почитател на Класа