Ким Йо-джонг: „КНДР винаги да бъде „в един окоп“ с Русия“

Ким Йо-джонг: „КНДР винаги да бъде „в един окоп“ с Русия“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    29.01.2023
  • Share:

„Корейската народнодемократична република (Северна Корея) винаги ще стои в един окоп рамо до рамо с руската армия и народ", заяви Ким Йо-джонг, заместник-директор на отдела за публичност и информация на Корейската работническа партия, сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун.
В изявление, разпространено от информационната агенция KCNA, тя обеща, че "КНДР винаги ще стои в един и същи окоп, заедно с армията и народа на Русия, които се изправиха в защита на достойнството и честта на държавата и суверенитета и сигурността на тяхната страна."
Тя разкритикува решението на САЩ да предадат танкове Ейбрамс на Украйна като "подла стъпка". „Нямам никакво съмнение, че всяко оръжие, с което Съединените щати и Западът се гордеят, ще изгори на прах и ще се превърне в скрап пред лицето на безмилостния боен дух и мощ на героичната армия и народ на Русия", добави Ким Йо-джонг.
Сестрата на севернокорейския лидер също така подчерта "Украйна не е пустиня в Близкия изток, където преди 20 години американските танкове можеха да се движат свободно и ако не бяха САЩ, тогава светът ще стане по-светло, по-безопасно и по-спокойно място."
„Никакви безразсъдни опити няма да позволят на империалистическите коалиционни сили да надделеят над героичния дух на армията и народа на Русия, отличаващи се с пламенен патриотизъм, устойчивост и силен морал", каза Ким Йо-джонг.
На 25 януари САЩ обявиха намерението си да предоставят на Киев 31 танка M1 Abrams. Германското правителство потвърди, че ще изпрати в Украйна 14 танка Leopard 2A6 от резервите на Бундесвера и ще издаде разрешения за реекспорт в други страни. По-рано за планове за снабдяване на Киев с танкове обявиха властите на редица западни страни.
Говорителят на руския президент Дмитрий Песков каза пред медиите, че Кремъл възприема това като "пряко участие на западните страни в конфликта".

Станете почитател на Класа