МОСАД е провел операция в Иран?

МОСАД е провел операция в Иран?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.01.2023
  • Share:

"Израелската разузнавателна служба МОСАД вероятно е провела операция в Иран", написа в. "Ню Йорк таймс".

 

 

"Според експерт по разузнавателна дейност в събота е бил ударен обект на въоръжените сили на Ислямската република в централния град Исфахан. Атаката е била извършена с дронове – камикадзе", добави изданието от САЩ.

"Най-вероятната причина за предприетата от еврейската държава атака е да се изпрати сигнал към Иран. "Ние сме много добре информирани за вашите военни разработки". На територията  на третия по големина град се намира завод за производство на ракети, които могат да поразят цели в Израел", добави медията.

"Днес външното министерство в Техеран привика временно изпълняващия длъжността посланик на Киев в страната  Евгений Кравченко. Поводът за действията на дипломатическата централа на Ислямската република бе изказване на съветника на украинския президент Володимир Зеленски – Михайло Подоляк", това съобщи, от своя страна", израелската медия нюзру.

"Сътрудникът на държавния глава на източноевропейската страна вчера заяви: Логиката на война е неумолима и убийствена. Взривовете в Исфахан са сигнал и към подпалвачите на войната, и към техните помагачи", добави изданието от еврейската държава.

Иран през ноември призна, че доставя бойни дронове за руските агресори в Украйна.

Станете почитател на Класа