19FortyFive: Пътуването на Байдън до Украйна се превърна в катастрофа за САЩ

19FortyFive: Пътуването на Байдън до Украйна се превърна в катастрофа за САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.02.2023
  • Share:

Пътуването на Байдън до Украйна се оказа катастрофа за САЩ. Тези изводи сподели американският анализатор Хари Казианис.

 

 

19FortyFive: Пътуването на Байдън до Украйна се превърна в катастрофа за САЩ

 

 

Американският президент Джо Байдън посети Киев на 20 февруари, където се срещна с украинския си колега Владимир Зеленски. Според Хари Казианис пътуването на Байдън ще доведе до много проблеми за САЩ. Това съобщава изданието 19FortyFive.

„Във всичко това обаче има проблем: ако той (Байдън, бел. ред.) някога трябваше да направи това пътуване, той закъсня с около шест месеца и по този начин създаде много проблеми“, счита авторът на американското издание.

Експертът от 19FortyFive пише, че политиката на САЩ спрямо Украйна е напълно неразбираема. А ако към Белия дом започнат да се задават неудобни въпроси за целите на САЩ в този конфликт, а след закъснялата визита на американския президент в Киев това със сигурност ще се случи, Байдън едва ли ще поиска да им отговори. Вашингтон харчи десетки милиарди долари за подкрепа на Киев, но не може да обясни защо американските данъкоплатци имат нужда от всичко това.

Джо Байдън формулирал ли е някога как вижда плана за прекратяване на конфликта в Украйна? Ще окаже ли натиск върху Москва и Киев да започнат преговори? Докога Америка ще изтегля боеприпаси и оръжия от собствените си запаси, за да помогне на Украйна? На тези въпроси обаче е практически невъзможно да се отговори, тъй като администрацията на САЩ не разкрива защо изобщо се нуждае от този конфликт.

„Някой има ли представа каква е крайната цел на Джо Байдън да предостави на Украйна милиарди долари военна помощ? Аз мога да отговоря за Джо Байдън — той няма отговор”, твърди експертът.

Хари Казианис счита, че Джо Байдън е отворил кутията на Пандора с пътуването си до Украйна. Той закъсня много с посещението си в Киев. На този фон хората в Съединените щати все повече ще започнат да задават въпроси за ролята и целите на Америка в украинския конфликт, а Белият дом няма да има какво да отговори.

Изненадващото пътуване на Джо Байдън до Украйна беше катастрофа, завършва авторът.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа