WP: Разколът на Запада за Украйна се задълбочава

WP: Разколът на Запада за Украйна се задълбочава
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.02.2023
  • Share:

WP: Опитите на Запада да изолира Русия претърпяха провал
WP: Опитите за изолиране на Русия претърпяха провал, разколът на Запада за Украйна се задълбочава

 

 

WP: Разколът на Запада за Украйна се задълбочава

 

 

Опитите на Запада да изолира Русия до голяма степен претърпяха провал, се казва в статията на Washington Post.

Според авторите на публикацията „по-внимателният поглед отвъд Запада показва, че светът е далеч от единството“ по въпросите, повдигнати от руската военна операция в Украйна. Отбелязва се, че «конфликтът разкри дълбок глобален разкол и границите на влиянието на САЩ в бързо променящия се световен ред».

«Има достатъчно доказателства, че опитите за изолиране на (руския президент Владимир) Путин се провалиха не само сред съюзниците на Русия, от които може да се очаква да подкрепят Москва, като Китай и Иран», се казва в статията.

Авторите на статията отбелязват изявленията от Индия за ръста на търговията с Руската федерация и също така обръщат внимание на факта, че руският външен министър Сергей Лавров е бил приет в девет африкански страни, включително Южна Африка и Близкия изток през последните шест седмици.

Русия провежда специална военна операция в Украйна от 24 февруари 2022 г. Руският лидер назова задачата й — „защита на хора, които бяха подложени на издевателство и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“.

Руската федерация многократно заявява, че страната ще се справи със санкционния натиск, който Западът започна да оказва върху Русия преди няколко години, който продължава да се засилва. Москва отбеляза, че на Запада му липсва смелостта да признае провала на санкциите срещу Руската федерация. В самите западни страни нееднократно се чуват мнения, че антируските санкции са неефективни.

Руският президент Владимир Путин по-рано заяви, че настоящите събития слагат край на глобалното господство на Запада както в политиката, така и в икономиката. Според него Русия няма да се самоизолира, тя не може да бъде изолирана в съвременния свят.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа