Newsweek: Показаха ли на Байдън среден пръст в Европа?

Newsweek: Показаха ли на Байдън среден пръст в Европа?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.02.2023
  • Share:

Сблъска ли се президентът на Съединените щати с оскърбителен жест в Полша? На този въпрос отговарят авторите на американското издание Newsweek.

 

 

Newsweek: Показаха ли на Байдън среден пръст в Европа?

 

 

Американският журналист Бени Джонсън публикува снимка в социалните мрежи, на която се вижда как човек от тълпата слушатели показва два средни пръста на президента на САЩ Джо Байдън. Джонсън озаглави снимката: „Как посрещнаха Джо Байдън в Европа“.

Журналистите на Newsweek решиха да проверят автентичността на снимката, въпреки че самият Бени Джонсън добавя в коментарите към публикацията си, че това е колаж. Но авторите на Newsweek проведоха мини-разследване дали на Джо Байдън е показван среден пръст в Европа.

„На Байдън не му беше показан среден пръст по време на посещението му в Европа или поне не на тази снимка“, заключават авторите на Newsweek.

Те съобщават, че на оригиналната снимка мъж от публиката вдига палец на президента на САЩ. В същото време обаче не е изключено хипотетично някой от тълпата да е изразил неуважение към американския лидер.

Нещо повече, в родната си страна Байдън вече се е сблъсквал с подобни инциденти, когато от тълпата са му отправяни обидни коментари.

„Президентът Джо Байдън не винаги е получавал най-топло посрещане вътре в страната, тъй като е бил многократно подложен на нападки и осмиван по време на обиколките си в САЩ“, пише Newsweek.

Освен това пътуването на главата на Белия дом до Полша и Украйна предизвика възмущение в Съединените щати, тъй като много американци считат, че би било по-уместно Байдън да посети Охайо.

Там преди дни стана екологична катастрофа: влак с химически препарати дерайлира. Лидерът на САЩ обаче сметна украинския въпрос за по-важен и пренебрегна засегнатата част от страната си.

 

 

ПП

 

Станете почитател на Класа